Railsysteem

 

         Uw winst hangt in de lucht!

 

 

 

 

Hoe de hangend transportsystemen van CWN uw logistiek proces optimaliseren:

U bespaart kostbare vierkante meters, want producten of onderdelen die in de lucht hangen nemen slechts loze ruimte in. U wint aan efficiency, doordat goederen niet langer in de weg staan en direct voorhanden zijn.

U beperkt de kans op schade, doordat u over meer ruimte beschikt om de producten op te slaan en te verplaatsen. Tenslotte beperkt u ook de kans op letsel, omdat er niet meer hoeft te worden getild en gesleept.

Daarnaast profiteert u van een groot voordeel: immers, in een logistiek proces vertalen luttele minuten tijdwinst aan het begin van het productieproces zich uiteindelijk vaak in vele uren winst aan het eind daarvan.

Doordat uw logistieke proces verbetert kunt u sneller en beter leveren. Investeren in een hangend transportsysteem is dus een verstandige zet. Bovendien, of het nu om productie, 

opslag of montage gaat, in elk proces of onderdeel daarvan komen de voordelen ervan al direct naar voren.

 

Railsysteem - monorail

 

 

Dit is het bekendste en het meest toegepaste hangbaansysteem. Het voortbewegen van de last gebeurt doorgaans met de hand, maar kan over een deel van het traject ook aangedreven plaatsvinden. Afhankelijk van uw werkwijze en productgewicht kiest u ervoor  de last aan enkele of dubbel uitgevoerde rolstellen te hangen. In de dubbele uitvoering ontstaat de mogelijkheid tot bufferen om zo bijvoorbeeld verblijftijd te creëren. Daar waar het nodig is kunt u een deel van de rail naar beneden laten komen door middel van een zogenaamde dropsectie om het product te laden/bewerken/lossen.

 

 

Railsysteem - kettinghangbaan

 

Een kettinghangbaan is de aangewezen oplossing voor  continu aan- en afvoeren van producten, zonder de noodzaak tot bufferen. De kettinghangbaan van het gesloten railtype bestaat uit een profiel waarinde eindloze ketting loopt. Een open kettinghangbaan daarentegen bestaat uit een l-profiel waarover de lastdragende loopkatten rijden. In tegenstelling tot de monorail kan een kettinghangbaan zowel horizontale als verticale bochten maken. De ketting snelheid is over het hele traject gelijk  en kan vast of instelbaar zijn van 0 tot 20 meter per minuut. Ook bij kettinghangbanen is het mogelijk door koppeling van ophangpunten het draagvermogen te vergroten. Afhankelijk van het circuit vindt aandrijving plaats middels een lineair dan wel een hoekwielaandrijfunit.

 

Railsysteem - Power & Free

 


Dit hangbaan principe is een combinatie van een monorail (Freerail) en een kettingbaan (Powerbaan). Een P&F systeem biedt van beide de voordelen, zonder de beperkingen. U kunt dus zowel automatisch als handmatig transporteren, hoogteverschillen overwinnen, producten bufferen en stilstaand ophangen en afnemen. Power & Free hangbanen bieden de ideale oplossing voor transport voor transport van producten die verschillende bewerkingen moeten ondergaan. Afhankelijk van het pakket van eisen wordt een systeem gekozen met vaste meenemers en beweegbare trolleys dan wel een systeem met beweegbare meenemers en vaste trolleys.

 

De hangende transportsystemen van CWN worden onder meer gebruikt in de Timmer- en Houtindustrie, Coatingsindustrie, Galvano-industrie, Produktiebedrijven, maar ook in de groothandel en in kleinschaliger industriële bedrijven.


Wie pretendeert een kwalitatief hoogwaardig railtransportsysteem te leveren moet dit niet alleen zelf kunnen ontwerpen, maar ook produceren. Dat is de beste vorm van kwaliteitscontrole en biedt tevens de beste garantie voor een optimale service, wanneer het product eenmaal geïnstalleerd is en functioneert.