Spuitcabine onderhoud

 

Technisch Onderhoud

Om uw spuiterij in optimale conditie te houden is service en onderhoud onmisbaar.

CWN beschikt over gekwalificeerde monteurs die de installaties door en door kennen.

Goede service is meer dan het oplossen van technische problemen. Ook de afstelling van uw brander en cabine is van groot belang. Doordat deze elke jaar opnieuw afgesteld/ingeregeld worden, zullen de energiekosten in de hand gehouden worden. Een goed afgestelde brander scheelt al snel 10% brandstof per jaar. CWN heeft een onderhoudscontract ontwikkeld, waarin wij onze klanten een breed pakket aan producten en diensten aanbieden. U wordt ieder jaar vroegtijdig ingelicht door onze service adminstratie, om in overleg met u een afspraak te maken voor het onderhoud.

In onze service administratie is van al onze klanten een historisch dossier aanwezig zodat we optimaal op de hoogte zijn van uw installatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brander keuring

Op grond van de Wet Milieubeheer heeft het Ministerie van VROM bepaald, dat zodra er meer dan 100kw verwarmingsvermogen in een pand aanwezig is, u het volgende verplicht bent voor alle brandertoestellen in het pand:

- 1x per jaar branderonderhoud (tijdens het cabineonderhoud)
- 1x per 4 jaar (gas)branderkeuring (i.c.m. onderhoudscontract)

CWN Spuitcabines BV verzorgd deze keuringen, en voert onderhoud uit aan elk brandertype/merk.

EBI = Eerste Bijzondere Inspectie
Eerst dient er een EBI-keuring plaats te vinden.
Hierbij wordt gecontroleerd of een brandertoestel zodanig is opgesteld en ingeregeld, dat het geheel voldoet aan de geldende veiligheids- en milieu eisen.
De uitkomst van deze inspectie wordt vastgelegd in een basisverslag.
Als de EBI-keuring wordt uitgevoerd geldt dit tevens als de eerste PI.

PI = Periodieke Inspectie
Om de 4 jaar moet de brander aan de hand van het EBI basisverslag gekeurd worden. Van deze keuring wordt een inspectierapport gemaakt wat bij de brander bewaard dient te worden.

PO = Periodiek Onderhoud
Ook is het verplicht dat er 1x per jaar onderhoud aan de brander wordt uitgevoerd. Dit wordt gecombineerd met het spuitcabine onderhoud. Hierbij wordt de brander schoongemaakt en een stookrapport ingevuld.