Home » Branches » Alle functionaliteiten voor de automotive-branche

Alle functionaliteiten voor de automotive-branche

Een spuitcabine van CWN die ontworpen wordt voor de automotive branche wordt afgestemd op de wensen van de klant en is altijd voorzien van de meest recente technieken wanneer het gaat om temperatuurmanagement, milieueisen en gebruiksgemak. CWN ontwerpt op basis van uw vraag een optimale routing. Afhankelijk van de vraag van de klant ontwerpen wij een spuitcabine met de meest passende afmetingen en benodigde functionaliteiten. Daarbij hebben we ook oog voor de ruimte waarin de cabine geplaatst wordt en de directe omgeving eromheen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat in de bestaande bouw geen mogelijkheid is om een afzuigsysteem in de vloer in te bouwen. In dat geval kunnen wij een speciaal systeem plaatsen waarbij we de vloer van de spuitcabine iets verhogen en daarmee toch ruimte creëren om zo een goed afzuigsysteem te kunnen plaatsen. Keuzes die verder bij de plaatsing van een spuitcabine horen zijn onder andere met welk soort deuren de spuitcabine uitgerust wordt. Wij kunnen spuitcabines leveren met roldeuren, hefdeuren en vouwdeuren. Bij de ingang van een spuitcabine met verhoogde vloer kunt u dan ook nog kiezen voor een pneumatische oprit.

Naast de hoofdingang heeft de spuitcabine ook een of meer loopdeuren. Deze kunnen onder andere leiden naar de mengkamer, maar ook heeft een spuitcabine afhankelijk van de afmeting een of meerdere nooddeuren, geheel in overeenstemming met de gestelde veiligheidseisen. CWN verzorgt daarbij voor u de passende installatie en werkt documenten uit waarin de veiligheidsroutes aangegeven staan.

Opbouw en mogelijkheden

Onze spuitcabines worden opgebouwd door middel van een solide staalconstructie, die dient als skelet voor de gekozen afmetingen en modules. Deze constructie maakt het ook mogelijk om ons uitgebreide en solide railsysteem te kunnen dragen. Door dit railsysteem worden de mogelijkheden van de spuitcabine aanzienlijk uitgebreid. Naast een dakrailsysteem kunnen onze spuitcabines ook worden uitgerust met een grondrailsysteem, het dwarstransport systeem, om de auto’s op eenvoudige wijze in en uit de spuitcabine te kunnen transporteren.

Een ander voordeel van modulair bouwen is dat een spuitcabine ingedeeld kan worden in verschillende zones. Iedere zone kan ingericht worden voor specifieke fases van het spuitproces, in de eerste zone kan de auto worden afgeplakt, vervolgens wordt de auto op het railsysteem in de spuitzone getransporteerd, waarna de auto tenslotte naar de droogzone getransporteerd wordt. Tenslotte kan een modulair gebouwde spuitcabine zo nodig op een later moment verder uitgebreid of aangevuld worden.

Iedere spuitcabine van CWN beschikt over een geavanceerd temperatuurmanagement. Dit temperatuutmanagementsysteem meet alle benodigde variabelen, zoals buitentemperatuur en binnentemperatuur en berekent op grond daarvan op welke wijze de temperatuur in de spuitcabine moet worden geregeld.

Naast de meer traditionele spuitcabine, levert CWN ook een all-in-one spuitcabine. Dit is een werkruimte waarin op een betrekkelijk klein vloeroppervlak alle functionaliteiten van een autoschade bedrijf zijn samengevoegd. Meer uitgebreide informatie hierover kunt u vinden bij All-In-One spuitcabines

Toegepaste technieken

Spuitcabines van CWN zijn optimaal ingeregeld om een perfect resultaat van het spuitwerk te kunnen garanderen. Daarnaast streeft CWN naar energiezuinige oplossingen en hebben wij oog voor milieu en omgeving waarin de spuitcabine geplaatst is. Door gebruik te maken van een kruisstroom wisselaar wordt inkomende lucht verwarmd met behulp van de uitstromende lucht, waardoor stookkosten verminderen. De frequentie gestuurde motoren zorgen dat de luchtstromen optimaal door de spuitcabine gaat, afgestemd op de vorm en het volume van het te spuiten object. De verwarming van de spuitcabine realiseren wij met behulp van ons water verwarmingssysteem. Dit systeem heeft als grote voordeel dat het ingezet kan worden met iedere vorm van energie die u kiest voor uw bedrijf. Om te zorgen dat het klimaat in de spuitcabine veilig is, zorgen PID-sensoren ervoor dat de hoeveelheden koolwaterstofverbindingen in de spuitcabine doorlopend worden gemonitord en bij het benaderen van de grenswaarde worden afgevoerd.

Op de pagina Energie, Milieu, Techniek gaan we hier dieper op in.

Bovenstaande technieken worden volledig afgestemd op de producten die u als klant gebruikt. Een temperatuur die optimaal afgestemd is op de producten, verkort de droogtijd en levert daardoor een efficiënte doorstroming van uw producten op. Goed temperatuurmanagement levert ook optimale glans en doorharding van de gebruikte lakken op en daarnaast levert het een substantiële energiebesparing op. Wij leveren wat u nodig hebt en wat nog niet leverbaar is ontwikkelen we zelf. Daarnaast zorgt ons geautomatiseerde klantsysteem ervoor dat u op eenvoudige wijze en vanaf elke plek toegang heeft tot onze bestelmanager voor filters en andere artikelen.