Home » Branches » Totaalconcept carrosseriebouw

Totaalconcept carrosseriebouw

Ook voor de carrosseriebouw geldt: CWN biedt u een totaalconcept aan, waarbij we voor uw bedrijf een optimale routing realiseren, die voor u op verschillende vlakken leidt tot efficiëntie en kostenbesparing. Dit kunnen wij realiseren doordat de CWN luchtbehandelings- en verwarmingssystemen aan te passen zijn aan ieder model en iedere afmeting spuitcabine. Bij het ontwerpen van de spuitcabine kunnen wij in samenspraak met de klant kiezen welke luchtstroom het best past bij de wensen en het product dat verwerkt wordt. Hierbij kunnen we kiezen voor horizontale, verticale en diagonale luchtromen. De kruisstroom wisselaar zorgt ervoor dat de lucht op efficiënte en energiebesparende wijze wordt verwarmd. De automatische stooklijnberekening zorgt er daarnaast voor dat de lucht door de gehele cabine op de juiste temperatuur is en blijft. Frequentie gestuurde motoren zorgen er vervolgens voor dat de luchtsnelheid door de gehele cabine optimaal is voor het te verwerken product. Hierbij wordt ook rekening gehouden met volume en vorm van het product. Om te zorgen dat het klimaat in de spuitcabine veilig is, zorgen PID-sensoren ervoor dat de hoeveelheden koolwaterstofverbindingen in de spuitcabine doorlopend worden gemonitord en bij het benaderen van de grenswaarde worden afgevoerd. Verdere informatie over deze systemen kunt u lezen bij energie milieu en techniek.

Naar wens kan een spuitcabine voor de carrosseriebouw worden opgedeeld in verschillende compartimenten en zones, afhankelijk van specificaties, eisen en afmetingen van het product. Het voordeel hiervan is dat in dezelfde cabine aan verschillende producten naast elkaar gewerkt kan worden, zodat de ruimte optimaal wordt benut.

De verwarming van de spuitcabines vindt evenals bij de overige spuitcabines plaats door middel van een warmwaterverwarmingssysteem. Deze manier van verwarmen heeft als groot voordeel dat u niet afhankelijk bent van een bepaalde energiebron. Dus ook wanneer u in de (nabije) toekomst wilt overstappen naar een andere – duurzamer – energiebron, hoeft u aan de spuitcabine geen aanpassingen te doen. Over het verwarmingssysteem en ons luchtbehandelingssysteem kunt u meer lezen bij energie, milieu en techniek.

Omdat bij de carrosseriebouw in de regel wordt gewerkt met grote objecten, worden onze spuitcabines vaak voorzien van werkplateaus. Hiervoor kiezen we voor pneumatisch aangedreven werkplatforms. Deze werkplatforms zijn speciaal ontwikkeld voor spuitcabines en worden in de branches gebruikt waarvoor wij onze spuitcabines leveren. De plateaus werken op perslucht en zijn uiterst solide van constructie, waardoor ze energiezuinig en duurzaam zijn. Ook zorgen de werkplatforms voor een verhoogde veiligheid voor personen die op hoogte werken.

De spuitcabine voor de carrosseriebouw kan naar wens uitgevoerd worden met hefcilinders, producten kunnen op de juiste hoogte geplaatst worden, zodat deze goed te bewerken zijn.

Voor bedrijven in de carrosseriebouw die zeer grote onderdelen produceren kunnen wij spuitcabines leveren met beweegbare daken, zodat producten van bovenaf met behulp van een bovenloopkraan in de cabine geplaatst kunnen worden. Wanneer deze mogelijkheid nog gecombineerd wordt met ons dakrailsysteem wordt de flexibiliteit van de spuitcabine aanzienlijk vergroot.

Evenals bij de spuitcabines voor de automotive branche zorgen wij dat de klant een totaalpakket geleverd krijgt waarbij het niet alleen bij ontwerp en plaatsing blijft, maar waarbij de klant ook ontzorgd wordt voor wat betreft het aanvragen van subsidies. Wij verzorgen ook veiligheidsplannen, afgestemd op de geleverde installaties. Dit betekent dat een spuitcabine voorzien is van duidelijke nooduitgangen en ontruimingsroutes. De spuitcabine is standaard voorzien van de benodigde certificering.