Home » Branches » Constructie- en machinebouw: Groot én secuur

Constructie- en machinebouw: Groot én secuur

Constructiebouw en machinebouw kenmerken zich door de grote tot zeer grote objecten die geproduceerd worden. CWN voert de ruimte uit met ventilatiesystemen, luchtbehandeling, temperatuurbeheersing en warmte terugwin systemen. Ook bij systemen van deze afmetingen garandeert CWN dezelfde kwaliteit als die u van al onze spuitcabines gewend bent, perfect aangepast en ingeregeld op de grootte van uw hal.

Zowel in constructiebouw als machinebouw wordt gewerkt aan grote staalconstructies en machines. Deze vragen om een andere benadering van de ruimte waarin gewerkt wordt. Van groot belang is onder andere de mogelijkheid om deze objecten te verplaatsen door de ruimte. CWN levert een ruimte op met railsystemen waarmee ook zeer grote objecten door de ruimte getransporteerd kunnen worden volgens een vooraf bepaald traject. Deze railsystemen kunnen zowel aangedreven als mono worden aangeleverd.

Binnen de ruimte worden verschillende zones ingericht voor reinigen, lakken en drogen. Voor specialistische behandelingen als het toepassen van straaltechniek, ter behandeling van de walshuid en chemisch reinigen van objecten werken wij samen met gespecialiseerde bedrijven om deze zones in te richten. Deze worden naadloos geïntegreerd in het ontwerp van de behandelruimte. Binnen de ruimte bouwen wij afhankelijk van de wensen van de klant en de benodigdheden van het product diverse soorten cabines voor de verschillende behandelingen.

De te spuiten objecten kunnen zo bijvoorbeeld geleid worden naar een reinigingscabine, een voorlakcabine, een aflakcabine en een droogruimte. Door een goed op het product afgestemde routing worden de objecten via het railsysteem getransporteerd naar de verschillende opeenvolgende ruimten.

Het ontwerpen van deze complexe installaties doen wij vanzelfsprekend in nauw overleg met de klant, zodat wij een goed inzicht hebben van de behoeften van de klant en van de te bewerken producten.

Zelfs bij de uitgebreide installaties in de constructiebouw en machinebouw zijn wij door onze toegepaste technieken in staat om kostenreductie te realiseren door ons geavanceerde warmte-terugwin systeem, de mogelijkheid om ons verwarmingssysteem aan te laten sluiten op het verwarmingssysteem wat al aanwezig is of waar de klant zelf voor kiest. Daarnaast zijn alle installaties van CWN erop ingericht dat er geen schadelijke stoffen ongecontroleerd het milieu in kunnen komen. Dit realiseren we onder andere door dubbele luchtfiltering en het afvangen en reinigen van gebruikte vloeistoffen.

Meer hierover kunt u lezen bij energie, milieu en techniek.