Home » Branches » Interieurbouw: Briljante hoogglans

Interieurbouw: Briljante hoogglans

Een spuitcabine voor de interieurbouw kan op verschillende manieren afwijken in vorm en inrichting. vanwege de afmetingen van de producten die bewerkt moeten worden en de verschillende behandelingen die de producten moeten ondergaan. Omdat het efficiënt is om binnen de omgeving van de spuitcabine verschillende behandelingen uit te kunnen voeren kan een spuitcabine worden uitgevoerd met verschillende gesloten of halfopen ruimtes. In deze ruimtes kunnen bijvoorbeeld mobiele schuurtafels worden geplaatst, of aparte spuitnissen worden ingericht voor het aanbrengen van voorlakken, primers of fillers.

Naast de spuitcabine kan gekozen worden voor een droogkamer, dit verhoogt de efficiëntie en de doorloopsnelheid van producten. Het is zelfs mogelijk om meerdere spuitcabines aan een droogkamer te koppelen, zodat verschillende producten tegelijkertijd bewerkt kunnen worden en er voldoende ruimte is om deze onder optimale omstandigheden te laten drogen.

De spuitcabines die CWN ontwikkelt voor interieurbouw onderscheiden zich door de toepassing van een luchtscheidingsgordijn. Dit is een unieke oplossing die ervoor zorgt dat er in één cabine gelijktijdig zowel een spuitzone als een uitdampzone ingericht kan worden. Zo kunt u met gebruikmaking van slechts één luchtbehandelingssysteem en één temperatuurmanagement twee processen volledig gecontroleerd tegelijk laten plaatsvinden. Dit systeem verhoogt de efficiëntie van uw proces en helpt u om kosten te besparen. 

De luchtbehandeling en het temperatuurmanagement van de spuitcabines en droogkamer voor interieurbouw zijn efficiënt, met oog voor laag energieverbruik en milieu. Dit kunnen wij realiseren door een modern systeem, waarbij met behulp van een kruisstroom wisselaar de inkomende lucht wordt verwarmd met behulp van de uitstromende lucht. Verwarming van de lucht vindt verder plaats met behulp van een warmwater verwarmingsinstallatie. Het warme water wordt betrokken uit een buffervat dat verwarmd kan worden met het verwarmingssysteem dat in uw bedrijf aanwezig is, of dat u wilt kiezen hiervoor. Alle inkomende en uitgaande lucht wordt tweemaal gefilterd. Ingaande lucht wordt gefilterd voor een optimale luchtkwaliteit in de werkomgeving. Uitgaande lucht wordt gefilterd voordat deze in het milieu wordt uitgeblazen.

CWN realiseert een spuitcabine voor interieurbouw met alle bijbehorende ruimten en zones in een totaalpakket, waarbij gelet wordt op de eisen van het product, de wensen van de klant en de vereisten om in de omgeving veilig te kunnen werken. Naast de hardware krijgt u een plan dat voldoet aan alle ARBO eisen. Denk daarbij een ontruimingsplan en onderhoudsplannen. Verbruiksmateriaal, zoals filters kunnen eenvoudig besteld worden met onze bestelmanager. Hier kan ook periodiek onderhoud worden ingepland.