Home » Branches » De cleanroom voor consumentenveiligheid

De cleanroom voor consumentenveiligheid

Een cleanroom van CWN stelt de producent in staat om in een volledig gecontroleerde en veilige omgeving. Daarom is onze cleanroom zeer geschikt voor het gebruik bij productie van pharmacie, cosmetica en voeding.

Voordat CWN overgaat tot het plaatsen van een cleanroom voeren wij een uitgebreide inventarisatie uit van het productieproces dat de klant voor ogen heeft. Vervolgens stellen wij een plan op met adviezen en uitwerkingen voor de wijze waarop het proces geoptimaliseerd kan worden en hoe te allen tijde kruisbesmetting voorkomen wordt. Dit plan presenteren we aan de klant alvorens we over gaan tot plaatsing van de cleanroom.

Naar wens kan gekozen voor 1, 2 of 3 trapssluizen voor decontaminatie van zowel personen als producten tussen de verschillende ISO-zones. Afhankelijk van de eisen van de klant en de eisen van de te verwerken producten worden de ruimten voorzien van luchtsluizen en doorgeefluiken. Personeel heeft de beschikking over droge of natte douches. Het risico van bacteriële overslag wordt zo voorkomen. Het totaalconcept van CWN is er volledig op gericht dat kruisbesmetting binnen uw productieproces is uitgesloten.

Een cleanroom van CWN werkt met een optimaal ingestelde atmosfeer, waarbij temperatuur en luchtbehandeling doorlopend gemonitord en aangepast wordt. Dit efficiënte systeem zorgt naast zorgvuldig gefilterde lucht ook voor energiebesparing. Doordat CWN cleanrooms uitgerust zijn met onder andere een warmte terugwininstallatie bespaart u op energie kosten.

Wij leveren de klant een turn-key faciliteit, waarbij we u ontzorgen door een arbeidshygiëneplan te schrijven dat aan de normen voldoet. Dit plan bevat ook de optimale routing door de cleanroom.

Een cleanroom van CWN kan worden voorzien van: