Home » Branches » Jachtbouw: Toonaangevend en vooruitstrevend

Jachtbouw: Toonaangevend en vooruitstrevend

De jachtbouw is een branche waar maatwerk tot de dagelijkse realiteit behoort. Nagenoeg ieder jacht is uniek en daardoor is ook ieder project waarvoor wij onze oplossingen verzorgen uniek. CWN werkt al vele jaren samen met een aantal gerenommeerde scheepbouwers en heeft daarvoor een geavanceerd concept ontwikkeld, waarbij de hal waarin het schip gebouwd wordt, wordt omgebouwd tot spuitcabine.

Rondom het schip wordt een grote beschermende tent gebouwd. Deze tent sluit het schip af van de omgeving en zorgt daarmee voor een eigen atmosfeer binnen de hal. Tussen de tent en de scheepswand ontstaat zo een werkruimte. Daarin worden op verschillende niveaus platforms aangebracht waarop de spuiters hun werk kunnen doen. Vanuit deze tentconstructie zijn op bepaalde afstanden afzuig-filterkasten aangebracht. Deze zijn aangesloten op zgn. afzuigbenen die met een tussenruimte van een aantal meter langs de wand van de hal staan. Dit systeem zorgt ervoor dat de lucht in beweging is, wordt gefilterd en op temperatuur wordt gehouden. De lucht wordt op ieder afzonderlijk bordes in een optimale snelheid en op de gewenste temperatuur gebracht. Deze snelheids- en temperatuurregeling wordt geheel door de spuiter op afstand bepaald en ingeregeld met behulp van onze software. Deze software, die we voor een mobiele app hebben ontwikkeld maakt het mogelijk om de atmosfeer binnen de tent rondom het schip zeer gedetailleerd in te regelen. Hierdoor is het mogelijk om zelfs de meest moeilijk te verwerken laksoorten optimaal aan te brengen.

Ook bij grote projecten als jachtbouw heeft CWN oog voor energiebesparing en het milieu. Onze frequentie gestuurde motoren garanderen een optimale luchtstroom binnen de tent rondom het schip en doen hun werk dus alleen wanneer daar de noodzaak voor is. Ook de verwarming van de lucht vindt plaats op energiezuinige wijze. Door de kruisstroomwisselaar, waarmee we de aangezogen lucht van buiten verwarmen met de uitstromende lucht van binnen kunnen we ook bij grote objecten een grote energiebesparing realiseren. Alle lucht wordt tweemaal gefilterd. Zowel de lucht die van buitenaf wordt aangezogen, als de lucht die afgevoerd wordt. Zo garanderen we een schone atmosfeer binnen de spuittent en zorgen we dat de uitgaande lucht schoon het milieu in gaat. Meer over alles wat CWN op het gebied van techniek en zorg voor het milieu heeft te bieden kunt u lezen bij energie, milieu en techniek.

Zowel exterieur als interieur van een jacht dient met de grootst mogelijk precisie te worden uitgevoerd. Voor spuitwerk van de onderdelen van het interieur vindt u meer informatie bij interieurbouw.